Geschiedenis


Al meer dan 110 jaar geleden begon Aloys de Schrijver als leerling schilder, per toeval omdat daar op dat moment een vacature voor was. Die toevalligheid leidde in 1911 tot zijn eigen Schildersbedrijf P.C.A. de Schrijver in Lamswaarde. Het was soms knokken om het hoofd boven water te houden en soms aanpoten om alle opdrachten aan te kunnen.

Groei

In de jaren ’50, tijdens de wederopbouw na de oorlog, breidde De Schrijver uit van een eenmanszaak naar een VOF met 50 medewerkers. In 1957 zette Camiel de Schrijver het bedrijf voort. De Schrijver voerde destijds volop nieuwbouwprojecten uit, vaak in onderaanneming. Er was veel schilderwerk en het personeelsbestand breidde sterk uit, ook met kantoorpersoneel.

Focus op onderhoud

In de jaren '80 daalde het aantal nieuwbouwprojecten en richtte De Schrijver zich op onderhoudswerken. In die tijd verdiepte Camiel zich in houtrotproblemen en werd het LamikonPlan-systeem geïntroduceerd. Dit systeem hanteren we nog steeds bij RVO-projecten.

Verhuizing

In 1997 werden Stefan de Schrijver en Jos Morcus aandeelhouders. Paul van Driessche werd benoemd als directeur en werd 4 later ook aandeelhouder. De Schrijver groeide in die tijd uit zijn jas en verhuisde in 2004 van Lamswaarde naar een groter pand in Kloosterzande.

Krachtige samenwerking

In 2008 werd het concept FaktorPlus gelanceerd. Samen slimmer, sneller en beter werken. Deze krachtige samenwerking met o.a. Poppe Installatietechniek en Vlaander Groep was geïnitieerd door De Schrijver. Later is ook het samenwerkingsverband Induco opgericht. Een vernieuwde vorm van vastgoedbeheer. Vanaf 2023 werd niet meer vanuit FaktorPlus gefungeerd, maar werd alles weer vanuit de eigen organisaties uitgevoerd. 

Bedrijfsovernames

In juni 2010 nam De Schrijver de huisschilders van Houtepen Schilderwerken in Sas van Gent over. Een paar maanden later, op 23 augustus 2010, volgde ook Schildersbedrijf & Glashandel De Waal uit Halsteren.

Hofleverancier

Op 20 mei 2011, tijdens het eeuwfeest van De Schrijver, gaf Paul van Driessche het directeurschap over aan Stefan de Schrijver. Ook benoemde de Commissaris van de Koningin Karla Peijs De Schrijver tot hofleverancier. Bij al deze veranderingen hoorde ook een nieuwe huisstijl én een nieuwe naam: De Schrijver Vastgoedonderhoud.

Ruim 65 medewerkers zijn op dit moment actief betrokken bij De Schrijver Vastgoedonderhoud. Ze zijn allemaal nauwkeurig,  vakkundig én klantvriendelijk!