Second Life

Het tweede leven
van uw kozijn

Waarom vervangen wat (grotendeels) nog goed is? En waarom nieuwe grondstoffen verbruiken als vernieuwing duurzamer kan? De Schrijver Vastgoedonderhoud geeft kozijnen een tweede leven. Dit is een goedkope én duurzame oplossing: SecondLife.

We vervangen het glas door HR++ glas of Triple glas. We brengen nieuwe tochtwering aan bij ramen en deuren en vervangen het hang- en sluitwerk. Zijn delen van het kozijn aangetast door houtrot? Dan vervangen we deze delen voor nieuw hout. Het resultaat is dat de bestaande kozijnen weer als nieuw zijn. Sterker nog, ze zijn beter dan nieuw. Houtrot is uitgesloten en schilderwerk is pas nodig om de 8 jaar.

De voordelen van SecondLife
 

  • Goedkoop
    De investering is slechts 50% van de kosten van compleet nieuwe kozijnen.
  • Duurzaam
    Niet onnodig vervangen van bestaande goede materialen, dus minder verbruik van nieuwe grondstoffen.
  • Makkelijk
    Bestaande kozijnen blijven grotendeels behouden. Bewoners ondervinden weinig hinder en hoeven zelfs gordijnen en zonweringen niet te verwijderen.

Ook voor kunststof kozijnen

SecondLife is ook toepasbaar voor kunststof kozijnen. Nadat kozijnen zijn voorzien van HR++ glas, voorziet De Schrijver de kozijnen van nieuwe folie. Hierdoor zien de kozijnen er weer als nieuw uit. Indien nodig kan tegelijkertijd ook het hang- en sluitwerk vernieuwd worden.