Uitgelicht

Perfecte combinatie van kantoorwerk én buitenwerk

Al ruim 15 jaar werkt Richard Vermorken als calculator/werkvoorbereider bij De Schrijver Vastgoedonderhoud. In die periode heeft hij al volop ontwikkelingen meegemaakt. Hij vertelt over zijn baan én over de ontwikkelingen.

‘Het leukste aan mijn functie als calculator/werkvoorbereider bij De Schrijver Vastgoedonderhoud vind ik dat het zo ontzettend divers is. Zodra er een aanvraag binnenkomt, ga ik op pad om ter plekke het werk te bekijken. Eenmaal terug op kantoor mag ik aan de slag en maak ik een calculatie én stel ik een plan op. Dit gaat dan naar de opdrachtgever en bij akkoord komt hij terug bij mij. Dan kan ik het werk gaan voorbereiden: de werkomschrijving maken, het materiaal bestellen, enzovoort. Zodra ik dat gedaan heb, draag ik het over aan de projectleider. Maar het leuke is dat ik van aanvraag tot facturatie betrokken ben bij het project.

Fluitend naar huis

Voordat ik begon als calculator/werkvoorbereider, was ik werkzaam als zelfstandig schilder. Toen ik in 2007 de stap nam, deed ik dat met een lichte twijfel. Hele dagen op kantoor zitten, zou dat wel iets voor mij zijn? Maar wat blijkt, ik zit helemaal niet hele dagen op kantoor. Zo’n 80% van de tijd zit ik op kantoor en de rest van de tijd ben ik buiten en kom ik bij onze opdrachtgevers en bezoek ik allerlei verschillende complexen. Zo werk ik bijvoorbeeld veel voor Woningcorporatie Stadlander, Woongoed Middelburg en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Die combinatie vind ik perfect.

Het samen waarmaken

Inmiddels zijn we 15 jaar verder en kom ik nog steeds fluitend thuis. In al die jaren is er wel veel veranderd, zo is het bedrijf flink gegroeid. We zijn van een bedrijf van 30 schilders, naar een bedrijf met ruim 60 veelzijdige vakmensen gegaan, die bijvoorbeeld ook helemaal thuis zijn in energiebesparende maatregelen. Onze directeur Stefan is altijd vooruitstrevend, hij schrijft goede plannen én maakt het waar. Daarnaast hebben we natuurlijk het vertrouwen gekregen van onze opdrachtgevers. Zo komt er steeds meer bouwkundig werk onze kant op. Samen zetten we onze schouders eronder en maken we het waar!

Bijleren van nieuwe collega

Dat vertrouwen van onze opdrachtgevers zorgt er natuurlijk voor dat we regelmatig op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Op dit moment zijn we op zoek naar een calculator/werkvoorbereider. Deze toekomstige collega zal dus in principe hetzelfde werk als ik gaan doen, maar dan meer gericht op de bouwkundige kant. Wie weet kan ik nog wat bijleren op bouwkundig gebied en kan ik diegene ook nieuwe dingen leren. Zo kunnen we elkaar versterken! Want constant bijleren, dat vind ik leuk.

Gek zijn helpt!

Om nog even terug te komen op dat fluitend thuiskomen… Dat komt óók door mijn collega’s. Het team van De Schrijver is heel hecht. Weet je wat ons motto is? ‘Je hoeft niet gek te zijn, maar het helpt wel!’. Er wordt hier veel gelachen en we houden ’s ochtends en ’s middags altijd koffiepauze samen. Het is toch een familiebedrijf en zo voelt het ook voor mij, als een grote familie. En samen proberen we out of the box te denken. We gaan niet alleen vooruit, soms ook naar rechts, links of zelfs achterom als dat nodig is.’

Kom jij ons team versterken?

Samen met het hele team willen we De Schrijver Vastgoedonderhoud op de kaart zetten om op deze manier ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. We zijn niet alleen op zoek naar een calculator/werkvoorbereider, maar zijn óók doorlopend op zoek naar vakmensen zoals schilders, timmermannen, stukadoren en tegelzetters. Daarnaast zoeken we een teamleider voor op de werkvloer. Denk jij van toegevoegde waarde te zijn om ons doel te bereiken? Dan horen we graag van je!

  • Stuur je cv en motivatiebrief naar Stefan de Schrijver: stefan@deschrijver.nl.
  • We kijken uit naar een persoonlijke kennismaking!

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Stefan de Schrijver via mail of telefonisch via: 0114 690 231.