Uitgelicht

Energiezuinig maken 39 woningen Terneuzen in opdracht van Clavis

In opdracht van Clavis zijn we gestart met het verduurzamen van 39 woningen aan de Chopinlaan en Wagnerhof, gelegen in de componistenbuurt, in Terneuzen.

Informeren van bewoners

Het verduurzamen van woningen is voor de meeste bewoners ingrijpend. Een persoonlijke benadering en een vast aanspreekpunt bepaalt mede het succes van het project. Begin dit jaar hebben bewonerscoördinator Annemarie Bruch en projectleider Eric Zegers alle bewoners thuis bezocht. Door middel van een keukentafelgesprek met alle uitleg over de werkzaamheden, hebben de bewoners zich goed kunnen voorbereiden. Ook werd een duidelijke bewonersbrochure uitgereikt, waarin de bewoners alles konden nalezen. 

Annemarie Bruch: ‘De bewoners zijn goed voorbereid op de komende werkzaamheden. Zij zijn er klaar voor! Na een interne kick-off meeting met onze vakmensen, zijn we in mei vol enthousiasme gestart in de eerste woningen. Begin december zijn alle 39 woningen, gelegen aan de Chopinlaan en Wagnerhof, weer helemaal klaar voor de toekomst.’

95% instemming 

De Schrijver Vastgoedonderhoud dient minimaal 70% aan deelname te scoren aan de hand van instemmingsverklaringen die de bewoners moeten ondertekenen. Eric Zegers: ‘Het is erg mooi dat we met enthousiasme zijn ontvangen, want we hebben 95% instemming behaald.’

Werkzaamheden

Naast het toepassen van dak-, vloer- en gevelisolatie passen we in de woningen de ventilatie aan én waar nodig vervangen we de verwarmingsketel. De oude kunststof kozijnen vernieuwen we door houten kozijnen met triple glas. Op het dak plaatsen we 8 zonnepanelen en nieuwe Velux dakramen. Verder wordt het metselwerk hersteld en wordt al het voegwerk vernieuwd. Als afsluiting volgt onze schilder om alles weer netjes achter te laten. Nadat het schoonmaakteam is geweest, kunnen de bewoners gaan genieten van hun ‘nieuwe’ woning.

Gedurende het project

Omdat we in de meeste woningen ook nog eens de keuken, badkamer en toilet vervangen, heeft dit extra impact op de leefomgeving van de bewoners. Daarom zijn er ingerichte wisselwoningen beschikbaar. Ook is bewonerscoördinator Annemarie Bruch gedurende de gehele doorlooptijd van het project wekelijks aanwezig. Dit wordt door de bewoners altijd zeer gewaardeerd.