Uitgelicht

Sven Merckx: van bijbaan naar volwaardig calculator/werkvoorbereider

De Schrijver Vastgoedonderhoud, een bekend bedrijf in de regio. Maar wat doen we nou precies? Sven - 22 jaar, vertelt graag meer over zijn functie. Hij werkt al een paar jaar bij De Schrijver, gestart als bijbaan naast zijn opleiding HBO Bouwkunde, inmiddels volwaardige collega in de functie van calculator/werkvoorbereider. 

Grote stappen op bouwkundig gebied

‘Sinds 2021 werk ik met veel plezier bij De Schrijver Vastgoedonderhoud in mijn functie van calculator/werkvoorbereider. Een veelzijdige en afwisselende baan waarin ik bij projecten van opname tot oplevering betrokken ben. 

De Schrijver wordt door veel mensen als schildersbedrijf gezien, zelf zag ik het voordat ik hier ben gestart ook zo. Maar, we doen zoveel meer dan alleen schilderen; energetische maatregelen, dakrenovaties, badkamer-, keuken- en toiletrenovaties enzovoorts. De Schrijver maakt ontzettend grote stappen op bouwkundig gebied, hierin heb ik het bedrijf echt zien groeien de afgelopen twee jaar. 

HBO-Opleiding Bouwkunde 

Tijdens mijn opleiding wilde ik al ervaring opdoen in de richting waar ik voor studeerde. Ik hoorde dat ze bij De Schrijver iemand zochten om het team te versterken. Ik ben gestart met 1 à 2 dagen per week op kantoor én in de vakanties. Sinds 2022 werk ik fulltime bij De Schrijver. Mijn opleiding Bouwkunde is, samen met mijn fulltimebaan, beter te combineren met een thuisopleiding. Dus binnenkort hoop ik niet alleen een leuke baan maar óók het diploma op zak te hebben.

Betrokken van opname tot oplevering

Met de variatie van verschillende projecten ziet mijn werkdag er elke dag weer anders uit: voor de start van een project begint mijn werk met inmeten, calculeren en het verzorgen van een passende aanbieding aan de opdrachtgever. Vervolgens zorg ik ervoor dat het project voorbereid is; maken van een werkomschrijving, zorgen voor het benodigde materiaal op locatie en het inplannen van de juiste mensen. Ook het contact met bewoners om afspraken te maken over bijvoorbeeld tegelkleuren ligt bij mij. Tijdens het werk ben ik het aanspreekpunt voor bewoners, opdrachtgevers en mensen op de werkvloer. Ik zorg ervoor dat het project zo soepel mogelijk verloopt voor een goed eindresultaat. Uiteindelijk doe ik de oplevering van het project en verzorg ik onder andere alle revisiestukken. 

Teamverband zorgt voor het beste resultaat 

Wat werken bij De Schrijver erg leuk maakt? We hebben een heel leuk en sociaal team. Zelf werk ik ook veel in teamverband met de projectleiders. We helpen elkaar waar nodig en werken écht samen voor het beste resultaat.’