Uitgelicht

Transformatie naar 8 multifunctionele woningen Heikant - Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Onlangs zijn we gestart met de transformatie van 8 seniorenwoningen in Heikant tot energiezuinige multifunctionele woningen. Multifunctioneel houdt in dat de indeling van de woning verandert zodat de woning straks geschikt is om aan te bieden aan meerdere doelgroepen. Deze werkzaamheden voeren we uit in opdracht van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Doordat de impact van de werkzaamheden voor de bewoners groot zijn, is ervoor gekozen de werkzaamheden niet in bewoonde staat te laten plaatsvinden. 

Multifunctioneel

Aan de binnenkant van de woningen maken we een vaste trap naar de huidige bergzolder zodat de toekomstige bewoner er een slaap-, studeer-, of hobbykamer van kan maken. Ook plaatsen onze vakkrachten nieuwe bredere deurkozijnen waardoor de toegankelijkheid in de woning verbetert. Zeker voor bewoners die gebruik maken van een rollator of rolstoel. 

Energiezuinig

We maken de woningen gasloos en treffen voorzieningen die ervoor zorgen dat de woning straks full electric is (E-boiler, E-radiatoren en inductie koken). Ook pakken we alle bedrading in de woningen aan en plaatsen we nieuwe stopcontacten en schakelaars. De daken van de woningen worden ook vernieuwd en voorzien van dakisolatie. De spouwmuur voorzien onze vakmensen van isolatie. De beglazing in alle woningen wordt vervangen en tenslotte worden er nog 12 zonnepanelen per woning geplaatst. 

Overige werkzaamheden

Alle badkamers, keukens en toiletten worden ook nog helemaal vernieuwd. Op de bergzolder brengen we een Velux Cabrio balkon dakraam aan. De buitenmuren isoleren we na met Thermowood plankdelen. Om het geheel nog een mooiere uitstraling te geven wrappen we de witte kunststof kozijnen naar een donkergrijze tint. 

Toekomstbestendig ontwikkelen

Wij zijn door de opdrachtgever gevraagd creatief mee te denken in het proces van sloop nieuwbouw of transformatie. Dat hebben we met veel plezier gedaan. Alle opties hebben we samen met onze opdrachtgever heel goed bekeken. Dat is ook nodig als je echt toekomstbestendig wilt ontwikkelen en wilt aansluiten op de wensen van deze tijd. 

De basis van de huidige woningen is heel goed en mede daarom besloten wij ze een doorstart te geven. Bovendien is transformatie ook nog eens beter voor het milieu. We zijn dan ook heel trots dat we dit project uitvoeren.